Det spelar ingen roll om du är ateist, du tänker mera bibliskt än du vet om. Att bekymra sig om framtiden, till exempel, det är bibliskt. Att sätta individen högt, det är bibliskt. Att underskatta den kvinnliga kraften, det är också bibliskt, liksom att skatta den högt, även det bibliskt.

Nästan alla tycker något om Bibeln men få har läst den, fastän ingen annan skrift har haft en så världsvid betydelse. Dess berättelser, dess mångsidiga tankevärldar och dess mysterier har påverkat stora delar av världshistorien, särskilt i Väst. Samtidigt frodas otaliga missuppfattningar och många går därför miste om de fantastiska historier och tankeväckande mysterier som djupt har format vår syn på världen och även själva språket vi tänker med.

I den här serien kommer vi att fördjupa oss i olika bibliska teman, utan skygglappar och utan förutfattade meningar: Blodets mysterium, Jesus i dödsriket, Salomos tempel, Den egyptiska nyckeln, Guds fru, Paulus och hans kvinnor, Apokalypsen – den yttersta tiden, Sidan noll, Guds krig, Profetiorna. Och hela tiden kommer vi att fråga oss: kan det vara sant!? (Vad betyder ”sant” undrar vi ju också, då.)

Vi kommer att prata om allt från den historiska bakgrunden till de mest hisnande mysterier. Men bara om stödet räcker för att vi ska få tid att göra denna djupdykning. Så ta chansen att bidra till denna garanterat unika poddserie! Ett innehåll som kan förändra hela din livssyn, utan att du behöver bli ett dugg religiös.

Låter det intressant? Vill du höra mer? Stöd projektet på Kickstarter här>>